tisdag 30 november 2010

Storkok och stortvätt

Den här tisdagskvällen har vi haft tvättstugan och gjort storkok. Tvättstugan är verkligen ett tråkigt måste. Vi har ju tvättmaskin men är rätt less på att ha tvätt hängandes överallt när den ska torka. Så vi försöker att boka tvättstugan varannan vecka och då köra stortvätt. Alltid lika tråkigt men också alltid lika skönt när det är klart och allt är nytvättat och inplockat på rätt plats.
Storkoket bestod av köttfärssås och biffar. Det förstnämnda blev lyckat men det andra blev en sorglig historia av biffar som föll isär. Nu måste vi dock äta biffar i två dagar så att vi blir av med dessa och (jag, mitt fel...) kan glömma denna miss. Och nästa gång vi storhandlar så ska vi frysa in köttfärsen DIREKT i mindre delar. Nu hade vi 1,6 kg köttfärs i en klump som vi hastigt fick frysa in då bäst före-dagen inföll innan vi hade orkat ta tag i detta.
Idag visade det sig att Oscar och Agnes är lite lika trots allt. De har samma bebis-humor och skrattar åt samma sak: att bli skrämda. Behöver inte vara så avancerat utan ett plötsligt ljud typ "buu" funkade för att få höra det första gurglande skrattet från Agnes. Det var samma sak med Oscar när han var liten.

Julkalendern på plats. Oscar verkade inte överdrivet intresserad idag, men han har väl inte riktigt förstått att det är paket som hänger där. Frågan är om man kommer vakna imorgon och hitta alla påsarna upprivna?

Dagens Oscar och Agnes. Oscar har sin favorittröja, "spela gitarr"-tröjan. Själv tycker jag att den är bland det fulaste jag sett, men det är en present från USA och det kan man väl nästan förstå!?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar