söndag 13 mars 2011

Topplista

Flaskstallet som vi har fatt "lana" av Anna-Vera och Gustav har vi anvant flitigt. Vet inte hur vi annars skulle ha fatt flaskorna torra och frascha efter diskningen som sker i badrummet. Eftersom att bade Agnes och Oscar dricker ur flaska sa blir det en del disk. Oscar far valling nar han vilar mitt pa dagen och sen vid laggning pa kvallen. Agnes dricker lite ersattning da och da, men verkar inte stormfortjust i valling. Hennes stora favorit ar grot.
Vi har med oss tva Mclaren vagnar (aven dar har vi lanat en av A-V och Garfield) och det ar vi glada for. Agnes aker ju vagn mest overallt och Oscar aker da vi ska langt bort till andra anden av stranden (ca 1,5 km enkel vag) eller da vi aker in till stan. Nu har Agnes sovit formiddagslur i vagnen ett par dagar och det ar ju smidigt.
Att rulla vagn pa Klong Dao beach, stranden som ligger vid oss, ar smidigt. Stranden kallas tydligen for manchesterstranden for alla hjulspar av barnvagnar som rullas dar. Sanden pa stranden ar valpackad sa det ar inga problem att kora vagnen i nedre delen av strandkanten. Det, tillsammans med att det ar langgrunt i vattnet, gor att just den har stranden anses vara valdigt barnvanlig.

Vallingdoserare ar en superuppfinning! Speciellt da man ska halla pa att matta och skopa flera ganger per dag, och ibland ar det mer brattom an annars (nagon som gnaller och vill ha flaska snabbt...). Perfekt att ha!
Hotellet har ingen vattenkokare pa rummet sa utan den har rosa skonheten hade vi varit rejalt handikappade. Vi hade med oss den hemifran och tillsammans med termosen har den gjort matmomenten lite smidigare. Termosen fyller vi med kokat vatten sa att det finns klart och vi hade aven anvandning av den pa flygresan hit och batturen till Koh Hai.

Nintendospelandet har eskalerat kraftigt sedan vi kopte spelen till Oscar. Men det har varit en rolig sysselsattning for oss alla (ja Agnes bryr sig val inte sa mycket....) och manga middagar har raddats tackvare spelet.

Sack n seat ar perfekt till de Thailandska barnstolarna. Stolarna ar liksom som hoga sma stolar med armstod, sa for nagon som Agnes som inte sitter bra sjalv ar den oumbarlig. Pa Koh Hai hade de IKEAs Antilop barnstol men inte vanligt bryggkaffe, konstig prioriteringsordning. Men pa Koh Lanta, barnfamiljernas mecka, finns konstigt nog inga "vanliga" barnstolar.

Barbara dvd:n var raddning pa flygresan hit. Sen har den blivit lite utkonkurrerad av Nintendospelet men det har anda blivit lite tittande pa rummet pa eftermiddagarna innan det ar dags att ata middag. Om vi har tur sa overlever den resan sa vi kan fa anvandning av den hemma sen i bilen da vi ska aka lite langre strackor.






2 kommentarer:

  1. Oj vad jag tycker att det är länge sedan jag träffade er. Tur att ni har lagt upp en blogg så att jag kan titta på Oscar och Agnes flera gånger om dagen. Nu längtar jag bara efter att få hålla dom i mitt knä. Ha det fortsatt bra.

    SvaraRadera
  2. Hej hopp!
    Jag antar att ni fortfarande har det bra och njuter. Våren har börjat knacka på dörren och igår satt jag och Sofia och solade på balkongen. Kram till er alla

    SvaraRadera