onsdag 15 december 2010

Agnes 4 månader

Agnes 4 månader

Idag blir Agnes 4 månader. Hon är otroligt lugn och glad för det mesta. Visst kan det vara gnälligt/skrikigt ibland men vi hade ju väntat oss skrikresor till Arlanda och massa bärande i Babybjörn. Faktum är att Babybjörnen faktiskt inte har använts än. Väntar med spänning på att se vad som är näst att utvecklas och att få upptäcka vilken personlighet hon har.
Agnes väger nu 5490 g och är 62 cm lång. Precis på mitten kurvan för längden men ett par snäpp under på vikten. Det är svårt att tro när man ser hennes runda kinder. Vi får mata på och hoppas att hon går upp lite mer i vikt. Nu när hon är fyra månader kan vi även börja ge smakportioner av gröt och grönsaker.

Oscar leker med Agnes.

När man är lillasyster till Oscar händer det grejer. Han gillar verkligen Agnes och det bästa som han upptäckt nu är att han kan få henne att skratta. Det är lika roligt varje gång.
Agnes rutiner har varit stabila ett bra tag, så det är väl bara en tidsfråga innan de ändras. Hon vaknar vid 6 och ammas men somnar inte om så då är det morgon för henne (och oss). Jag kommer ihåg att Oscar också vaknade så tidigt när han var lika gammal. Sen är hon vaken fram tills att vi går till dagis. Då somnar hon i vagnen och sover (oftast) under hela min dagliga promenad. Ibland fortsätter hon att sova då vi kommit hem till och med. Efter det är hon vaken tills det är dags att hämta Oscar på dagis vid 15-tiden. Då somnar hon igen och sover i vagnen i någon timme. Vi lägger henne sedan för kvällen vid 19-tiden och hon vaknar oftast första gången runt 01-02 och äter. Ibland hinner hon även med att vakna en eller flera gång till innan klockan blir 06 och hon tycker att det är dags att gå upp på riktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar