fredag 24 december 2010

Julafton

Den här dagen har gått i ett sedan Oscar slog upp sina ögon i morse. Först var vi ju tvungna att se om Tomten hade varit här och ätit upp sin gröt. Mycket riktigt, skålen var tom sånär som på en sked med gröt som var kvar då "Tomten haft så bråttom...". Det godtog Oscar och åt sedan själv upp den gröt som var kvar. Tomten hade även varit inne i Oscars rum och lämnat ett par paket i hans strumpa.
Efter paketöppning hemma, fikabesök av Maria och Robban så bar det av hem till mormor och morfar för julmat, Kalle Anka, Jultomte och paketöppning. Det var en mycket nöjd kille som somnade utmattad i sin säng. Oscar fick bland annat en spindelmannendräkt, lego, tågräls, Blixten bil, bajsspel, böcker och backugans. Agnes fick en prasselbok, boll, bok, kläder och pengar mm.

Tobbe och Oscar gick ut och tittade om Tomten hade ätit upp sin gröt, och det hade han ju...
...och han hade även lämnat lite paket i Oscars strumpa.

Spindelmannen! Den här julklappen var en hit då Oscar ville ha den på sig hela dagen.

Agnes dressad och klar inför sin första jul. Här är hon redo för lite gröt innan vi åkte hemifrån.

Det var lite läskigt först när Tomten kom.

Men sedan vågade Oscar sig till och med fram för att hämta sina julklappar från Tomten. När Tomten skulle gå sen så tog Oscar honom i hand och de gjorde till och med "give me five" med varandra.

Oscar tog på sig uppdraget som julklappsutdelare. Morfar fick läsa på etiketterna och Oscar, tillsammans med Saga, hämtade paketen under granen.


Tobbe med svärfar.

Oscar läser för Agnes i hennes Hello Kitty-prasselbok som hon fick i julklapp.

Sedan tyckte han visst att den gjorde sig bättre som tält då det "regnade och åskade".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar