fredag 31 december 2010

Nytt år, ny kusin!

Grattis Anna-Vera och Gustav till lilla Nora! Spännande att få bli moster en gång till, och den här gången lite mer "på riktigt". Förra gången kom det lite i skymundan då Saga och Oscar ju föddes så nära inpå varandra. Den här gången har Agnes hunnit bli stora tjejen och det är extra roligt med en ny bebis i familjen. Sedan är det lite roligt att även Agnes och Nora blir samma årgång (-10:or) såsom Oscar och Saga är samma årgång (-07:or).
Idag är det nyårsafton och vi har ätit god mat hemma och har nu dukat upp med ost och kex. Barnen sover sedan ett par timmar och vi väntade faktiskt med att äta tills Oscar hade somnat. Det är väldigt skönt att bara vara och ta det lugnt. Speciellt då vi vet att det ligger en liten klotrund flicka i vårat sovrum som kommer vilja vakna och gå upp klockan 6 imorgonbitti. Dessutom har hon börjat vakna fler gånger på natten så vi får gå upp och stoppa i nappen. Och Oscar har som grädde på moset börjat bli riktigt röjig här hemma. Han har ju alltid varit det, men hur pass intensivt det är går i vågor. Just nu är dessa vågor väldigt höga. Och vårat tålamod väldigt lågt...

Oscar och mormor bakar pepparkakor. Det blev mest körande av "plogbil" och skyfflande av snö/deg. Att sedan pepparkakorna brändes i ugnen verkade inte vara något han sörjde över.

Oscar provar Agnes body. Lite tajt att knäppa i grenen, men annars funkar nästan strl 62/68.

Nakenfisar! Lite synd att våran kamera nästan alltid ger röda ögon.


Oscar tar med Agnes i rymdraketen, och hon låter sig tåligt lekas med trots lite slit och släng.


Middag på tuman hand. Rostbiff och potatisgratäng med kantarellsås och sallad. Grymt god mat lagad av Tobbe.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar